Využijte slevu na korejskou kosmetiku. Slevový kód: korea15

Akné jako nekonečný boj?

Akné jako nekonečný boj?

Akné na bradě, čele, krku, zádech.. Znáte to také?

Jistě jste už zkusili různé kosmetické prostředky, které vůbec nefungují, nebo fungují jenom chvilku a říkáte si, že je to je předem prohraný boj. Hlavu vzhůru, v dnešním článku vám poradím, a také povím nejčastější chyby. Za mé 13leté praxe mi už pod rukama prošlo plno lidí v pubertě, nebo těhotných žen, které trápilo jedno a to samé – akné. Všem jsem dokázala pomoci, tak doufám že pomůžu a poradím dnes i vám.

Co je to akné:

Akné vzniká, když se kožní póry ucpou mazem, mrtvými kožními buňkami a bakteriemi. Skvrnám akné se obecně říká pupínky. Nadměrná sekrece mazových žláz se spojuje s přirozeně se vyskytujícími bakteriemi a mrtvými kožními buňkami a blokují folikuly (váčky, z nichž vyrůstají vlasy či chlupy). Vyměšovaný kožní tuk se hromadí pod ucpanými póry a poskytuje tak kožním bakteriím příhodné prostředí k tvorbě pupínků. Akné nejčastěji postihuje obličej, ale může se projevit i v jiných částí těla. Projevuje se nezánětlivými komedony – bílé a černé póry. Může se také projevit jako hnisavý hrbol, cysta, jizva atd. Akné vzniká nejčastěji v období puberty to znamená 13-20 rokem a ustává okolo 40 roku věku.

jak se zbavit akne

Důvody, proč může vznikat akné:

  • Zvýšená Tvorba mazu
  • Zvýšené rohovatění
  • Dědičnost
  • Hormony
  • Nedůkladné čištění pleti
  • Nadměrný stres
  • Špatná životospráva, kouření, alkohol
  • Agresivní přípravky na pleť

Je třeba si uvědomit, že každý máme jinou pleť , tudíž i formu akné. Určitě jste slyšeli mýty o stravě, že se nesmí čokoláda, nebo pálivá jídla. Toto tvrzení se již vyvrátilo a nemusíte kvůli akné držet dietu. Toto se netýká jedinců, kteří vypozorovali, že jim opravdu nějaký typ potravin škodí.

Co na akné opravdu funguje?

Pokud trpíte na akné, nebo mastnou pleť doporučuji si prvně najít ve svém okolí profesionální kosmetičku, která vám poradí a vysvětlí, co bude pro vás nejlepší. Měli byste pak ke kosmetičce docházet do salónu 1x měsíčně, ze začátku to může být i 2x měsíčně.

Zmírněte protizánětlivé procesy na pokožce

Kurkumu možná znáte jako koření, ale věděli jste, jaký pozitivní vliv má kurkuma na pleť? Kurkuma neucpává pokožku a díky antibakteriálním složkám může účinně zastavit růst bakterií, které stojí za vznikem akné. Má výborné protizánětlivé vlastnosti, které zklidňují již vzniklé zanícené místo s akné a podporuje tak rychlejší hojení.

Když jsem tvořila svůj produkt na akné věděla jsem že chci něco co by bylo šetrné k pleti ale přitom účinné. A tak vznikl akné gel. Který je na pleti velmi lehký, pleť nezatěžuje ale přitom v sobě ukrývá armádu aktivních látek které účinně bojují proti mastné a aknózní pleti. Díky gelové textuře neucpává póry. Další účinnou složkou je citronová tráva, která mírní nadměrnou produkci kožního mazu.

Akné gel můžete kombinovat s naší čistící pěnou na pleť a pleťovým antioxidačním tonerem. Tyto produkty můžete zakoupit ve výhodné sadě na míru - sada akné a mastná pleť. No a kdybyste i tak potřebovali poradit, neváhejte mi napsat na email: info@lucosmetics.cz, nebo na instagramu @LuCosmetics.cz

S LuCosmetics akné gelem máme úžasné výsledky a ženy nám posílají krásné fotky před a po. Už po půl roce jdou vidět velké výsledky. Na fotky se můžete podívat na našem Instagramu ve výběru „recenze“ Instagram: lucosmetics.cz

Kurkuma gel proti akné

Jak zatočit s hormonálním akné?

S hormonálním akné Vám může pomoci superpotravina, která pochází až z peruánských And. Maca peruánská (latinsky Lepidium meyenii) je nízká dvouletá rostlina, která je známá také pod přezdívkami řeřicha peruánská, brazilský ženšen, královna And nebo peruánská viagra. Jedním z hlavních mnoha pozitivních účinků Macy peruánské je, že podporuje zdraví u obou pohlaví, díky udržování hormonální rovnováhy. Maca může pomoci při léčbě akné hlavně v případech, kdy akné souvisí s hormonální nerovnováhou. Je to potravina bez známých vedlejších účinků, takže ji tělo dokáže mnohem snáze zpracovat než léky.

Jakých chyb se můžete s aknózní pletí dopouštět?

Mačkání pupínků

Hrozí zde riziko, že problém jen zhoršíte z důvodu zanesením špíny do pórů, čímž se akné jen rozšíří a může vytvořit trvalé jizvy.

Nadměrné opalování

Po pobytu na slunci akné rychle nezmizí a opalování jako takové není řešením léčby akné, jak se mnoho lidí domnívá, ale je naopak škodlivé jak pro zdraví pokožky, tak i celého těla. Po aplikaci přípravků na akné se pleť stává mnohem citlivější na působení slunce, takže je nutné používat krém s vysokým faktorem na ochranu citlivé pokožky.

Nepoužívání hydratačních přípravků

Přípravky proti akné kůži často dehydratují. Nejlepším výběrem pro pleť náchylnou k akné je nemastný hydratační přípravek s ochranným krémem proti slunci. Vyzkoušejte LuCosmetics Kyselina Hyaluronová s aloe vera. LuCosmetics sérum obsahuje kyselinu hyaluronovou, která je vysoce koncentrovaná a obsahuje molekuly jak vysokomolekulární, které pleť hydratují a zjemňují na povrchu pokožky, tak i nízkomolekulární, které prostupují do hlubších vrstev pokožky. Tam se dostanou až do buněčných membrán, kde zregenerují naše buňky.

Další důležitou složkou v séru je Aloe vera. Aloe vera na sebe dokáže vázat vlhkost, čímž pomáhá k hydrataci pokožky. Navíc vykazuje značné regenerační, zklidňující, zvláčňující a hojivé účinky. Funguje jako antioxidant a je protizánětlivé.

Jedna rada nad zlato:

Když jsem se učila na kosmetičku paní mistrová nám doporučila jeden velmi obyčejný, ale za to účinný produkt na akné, a to obyčejné mýdlo s aktivním stříbrem, které lze zakoupit v lékárně. Tento malý zázrak opravdu funguje a strčí do kapsy drahé kosmetické produkty, ale pozor! Mýdlo velmi vysušuje, proto je pak dobré na pleť aplikovat kvalitní sérum.

Dalším kosmetickým zázrakem jsou masky s aktivním uhlím. A na co je aktivní uhlí dobré? Aktivní uhlí hloubkově čistí pleť a vytahuje z ní nečistoty, toxiny a přebytečný maz. Působí jako magnet, který vytáhne nežádoucí látky z pleti.

Děkuji vám za váš čas pokud jste dočetli až sem. Věřím, že jsem vám poradila a vaše pleť už bude jenom kvést do krásy. 

Lucie