Využijte slevu na korejskou kosmetiku. Slevový kód: korea15

Přírodní a konvenční kosmetika. Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Všude vidíme reklamy na přírodní kosmetiku, ale reálně ji bohužel vyrábí menšina firem. S přírodní kosmetikou je to trochu zavádějící a my si právě řekneme proč.

Žijeme v době, kdy už snad každá žena používá kosmetiku, ale málokdo ví, jaké má složení a občas může být složité se v tom všem vyznat. V čem se tedy liší konvenční kosmetika od té přírodní?

Přírodní kosmetika

Značky rády tvrdí, že mají přírodní kosmetické produkty, ale velmi těžko se to dokazuje. To, že se na produktu objeví slovo "přírodní" ještě neznamená, že tomu tak opravdu je. Pokud chceme něco, co bude opravdu přírodním produktem, tak se musíme ponořit k samotnému základu, a to není nic jiného, než samotné rostliny. Málo firem Vám řekne, jak již zmíněné rostliny pěstují, jestli je sice výroba kosmetiky ohleduplná k lidskému organismu, ale bezohledná k přírodě, jestli používají chemická, nebo přírodní hnojiva, jak rostliny sklízejí? Dalším častým případem je, že produkt má nějakou přírodní složku, ale obsahuje dalších 10 jiných chemických složek.

,,Víte, že i v přírodní kosmetice musejí být schválené konzervanty a alkohol, aby produkt vydržel aspoň rok? Pokud by tam tyto složky nebyly, kosmetika by se hodně rychle zkazila a nebyla by použitelná.“

Návrh bez názvu (4)

Jak je to s účinky přírodní kosmetiky?

U přírodní kosmetiky bohužel nečekejte žádné velké efekty. Bylinky vám proste a jednoduše pleť nevypnou, ani nevyhladí vrásky. Existují ale produkty na akné, kde se může ukázat zlepšení, ale je to běh na dlouhou trať, stejně jako je tomu u doplňků stravy, kde výsledky můžete vidět během 2-3. měsíců.

Přírodní kosmetikaale i své výhody a oblíbené produkty, například přírodní vyživující oleje, nebo pleťové mlhy.

Výhody a nevýhody přírodní kosmetiky:

- Problém najít firmu, která opravdu dělá přírodní kosmetiku.

+ Pleťové oleje, které hydratují, regeneruji a nezatěžují pleť.

-
Nízký efekt na pleti (například vyhlazení vrásek).

+ Pleťové přírodní mlhy, které pokožku zvláční, hydratují a osvěží v letních dnech.

- Krátká trvanlivost.

Konvenční neboli chemická kosmetika

Bohužel je teď novým trendem kupovat si pouze kosmetiku, která má v drtivé většině v názvu slovo ,,přírodní“, i když vlastně moc přírodní není. Jako by lidé měli strach z konvenč kosmetiky. Je k tomu ale důvod?

Je důležité si uvědomit, že EU má docela přísné parametry, a pokud chcete vyrábět kosmetiku v EU, tak vás čeká plno testů, registrací apod., než můžete začít produkt prodávat. EU také každý rok udává zakázané látky, které se už v produktech nadále nesmí objevovat. Nejsme tedy 50 let zpátky, kdy opravdu mohla kosmetika poškodit pokožku, nebo se mohla vytvořit silná alergie. Dnes se celá receptura přísně testuje. Produkt musí být v pořádku, schválen a označen jako bezpečný. Stejně jako u přírodní kosmetiky se ale bohužel může vytvořit alergie na nějakou látku obsaženou v produktu, poté je důležité produkt přestat okamžitě používat.

Výhodou konvenční kosmetiky je její účinnost a efektivnost na pleti. Krásným příkladem je oblíbená a účinná korejská kosmetika, která je vesměs jen chemická, a jak vypadají korejské ženy? Mají jemnou a vypnutou krásnou pleť. Chemická kosmetika neznamená, že je z větší části chemická. Muže obsahovat 80-90% přírodních složek a ostatní je chemie. Záleží co je to za produkt.

V dnešní době si hledejte hlavně funkční kosmetiku. Ve složení dnes už nenajdete parabeny, těžké kovy a alergeny. Také je třeba si uvědomit ze po žádné kosmetice vám hned nezmizí vrásky, ale v čem vám kosmetika muže pomoci, tak zpomalit projevy stárnutí, vyléčit akné, vyhlazovat jizvičky apod.

,,Věděli jste že: botox nebo kyselina hyaluronová, látky slavné ve světě estetické medicíny,
jsou přírodního původu?"

Konvenční kosmetika

Výhody a nevýhody konvenční kosmetiky

+ Efektivní výsledky a zajímavé látky.

- Může obsahovat parfemaci, která může vyvolat alergické reakce.

+ Dokáže zpomalit rychlé stárnutí.

- Riziko podráždění pokožky.

Dnes se už kosmetiky bát nemusíte. Důležitá pro výběr by měla být hlavně kvalita a osobitý přístup. Najděte si vždy takovou značku, která vám s výběrem pomůže a popíše, co v produktech je, tak jak to to děláme i my :))

Lucie